måndag 28 december 2009

Kolbeinn Karlsson listar fem seriefavoriter
Serietecknaren som kallas "The worlds cuddliest viking" av amerikanerna gav ut albumet Trollkungen i år och samma album kommer på Top Shelf i april. Här är hans seriefavoriter:

Okej, det här var faktiskt rätt så knepigt, men med viss mängd avslitna hårtussar så är här några av de böcker som betytt mest för mig under de senaste 10 åren:

Louis Riel av Chester Brown
En bok som aldrig försöker charma en, men lyckas ändå ge en känsla av genuin förståelse i en tid då allt ser ut att göra fysiskt ont. Har ett av de kompaktaste mörker jag sett.

Die Huhre H av Anke Feuchtenberger
Men inte för att die Hure H är det bästa Anke gjort, eller för att det är en av de 10 bästa böckerna som släppts under 2000. Die Hure H var boken som lärde mig att släppa tyglarna, och som lärde mig att älska det jag älskar med tecknandet.

Frances av Joanna Hellgren
En lugn och tyst historia, som av någon anledning lyckas gräva lite djupare, göra lite ondare, och lämna en desto lyckligare efteråt.

Epileptic av David B
För att den känns så tjock, så smärtsam och så snårig. Och för att den lugnt och sansat lägger upp allt det där som inte gått att förklara, och sorterat in det fint i små lådor.

Pojken i Skogen av Mats Jonsson
En återgång där Jonsson inte bara släpade sig själv igenom sin egen barndom, utan ett helt samhälle med tillhörande skog. Det såg ut att göra ont.

/Kolb

1 kommentar: