tisdag 22 december 2009

Ok, nu är det såhär va


Det var ju inte helt hundra innan, men nu kan vi faktiskt göra ett förkunnande här på Galagobloggen. Vi har fått stöd från Framtidens Kultur för att i tre år framöver arbeta med att bygga en plattform för den Svenska seriekonsten gentemot utlandet. Vi kommer nu att utöka vårt samarbete med Seriefrämjandet under den här perioden för att på så vis bygga ett lokalt fundament att stå på som ska sträcka sig betydligt längre in i framtiden än dessa tre år. Vi hoppas i slutändan att hela projektet ska kunna gagna samtliga aktörer inom den svenska seriescenen. Med andra ord är vi sjukt glada just nu.

Detta innebär att det nu med hundra procents säkerhet blir en Northern Lights 2. I och med att vi gått ut med detta tidigare och material strömmat in så har vi haft möjlighet att sätta ihop i princip hela antologin redan. Den blir på hela 216 sidor och omslaget av Nanna Johansson kan beskådas här ovanför. Vi kommer släppa medverkandelistan inom kort, men medverkar gör bland annat Fabian Göranson, Anneli Furmark, Loka Kanarp, Liv Strömquist och Sara Granér.

Det här är början på ett fantastiskt treårigt äventyr där en stor del av vår fokus ligger på Small Press Expo i Stockholm dit vi kommer bjuda en mängd utländska förläggare och serietecknare. Klart redan nu är att förlagen Top Shelf, Sparkplug och Drawn & Quarterly kommer att närvara samt att bland annat Dash Shaw, skaparen av hypade Bottomless Bellybutton kommer besöka oss.

Men det här är bara början. Det kommer bli så jävla kul det här.

Mvh/Johannes

1 kommentar: