lördag 23 januari 2010

Femte året för mig på SPXFan, ibland så är det väl dags att visa vart man kommer ifrån antar jag. De flesta runt Galago vet att vi gillar SPX. Ja, helt ärligt så är det få gånger på året som det är så kul att jobba i seriebranschen som just den helgen. 2007 bestämde vi på Galago oss till och med för att vi gillar SPX så mycket att vi gått in i verksamheten och bestämt oss för att stödja den. Vi försöker alltid se till att samtliga tecknare som kan och vill från vår utgivning är på plats. Vi har sedan flera år inte bara haft en utan två traditionella fester. En på torsdagen, dagen innan den officiella festivalöppningen och ett jättebaluns på lördagen. Sedan dess har vi även haft förmånen att kunna bjuda in internationella gäster som Jeffrey Brown, Chris Staros, Brett Warnock, Shannon O'Leary, MK Reed, Lauren Weinstein, MP5, Valerio Bindi, Alberto Corradi och Mike Diana. Vem kunde tro att det skulle bli så när den här spolingen satt på sitt andra SPX 2006?


Foto Fredrik Strömberg (Fredrik, den här bilden måste egentligen bort, herregud vad pinsamt)

I alla fall så kryddar vi gästlistan även till årets SPX. Vi bjuder in Dash Shaw och Lili Carré som båda är utgivna på Fantagraphics. Våra vänner Brett och Chris från Top Shelf, Alvin och Melissa från Buenaventura Press och Shannon O'Leary och MK Reed från Sparkplug kommer tillbaks, något som vi alltid är glada och stolta över. Nytt för i år är att även Drawn & Quarterly kommer vara representerade genom Tom Devlin tillsammans med tecknarna Ron Rege JR och Gabrielle Bell.

Och det här är alltså bara de gäster som vi bjudit in. Än. Det kan bli någon till. En annan tecknare som kommer är Guy Delisle som även han ges ut av Drawn & Quarterly. Sedan kommer Paul Gravett och Peter Stanbury som ska prata om gamla störtcoola Escape som de tydligen ska starta upp på nytt. Vi har även roddat in ett seminarium med Shannon O'Leary, Liv Strömquist, Sara Granér, Joanna Hellgren, Johanna Rojola och Paul Gravett på feministiskt forum i ABF-huset under lördagen. Seminariet heter Global feminism in comics och jag är säker på att det kommer bli "the bomb".Vi har releasefest för Coco Moodyssons nya bok Jag är ditt fan in i döden med stenhårt the Cure tema på torsdagkvällen den 22:a april. Coco har utlovat tävling och Mats Jonsson har lovat att sjunga Curekaraoke om vi fixar det. Jag älskar det.

På lördagen kommer vi ha ett sånt sjuhelsikes baluns så ni inte fattar det. Vi har just fått våra tassar på en av Stockholms absolut bästa festlokaler. Det kommer bli legendariskt. Om inte annat för att det är då vi kommer släppa vårt "Nu blåser vi borgarna II"-nummer av Galago med serier gjorda speciellt inför valupptakten. Röda Arme-uniformer belönas med en extra traktor.

Sen har vi en bunt småutställningar inplanerade. Bland annat utställningen som vi bygger för New York som förhoppningsvis kan återanvändas.

Ja, och givetvis kommer svenska Hatgubbeakademin samlas på söndagen för att utse vinnaren i Hatgubbe SM.

1 kommentar:

  1. 愛,拆開來是心和受兩個字。用心去接受對方的一切,用心去愛對方的所有。.........................

    SvaraRadera