måndag 20 september 2010

Vad fan innebär det här?

Jag vill bara börja med att säga att jag är sjukt förbannad idag. Inte bara röstades ett främlingsfientligt parti in i riksdagen, en människofientlig regering förstärkte även sina positioner. Jag har velat börja gråta sedan VALU gav sin dom, men det går liksom inte. Jag är bara så sjukt jävla förbannad. I våras kom vårt Nu blåser vi borgarna-nummer. Då var jag fortfarande säker på att en regering som tvingat cancersjuka att gå till jobbet och utvidgat klassklyftorna omöjligt kunde få sitta kvar vid makten. Igår gav svenska folket mig den käftsmäll jag trodde var omöjlig för att sedan knocka mig fullständigt med att också stödja Sverigedemokraterna.

Jag vet inte vem jag ska vara mest arg på i nuläget. Plånboksröstarna? Ett passivt och pompöst Arbetarparti som nu förmodligen väljer den enkla vägen, blir mer höger och sparkar ut sin galjonsfigur? Mig själv för att jag inte engagerade mig nog mycket?

Jag vet faktiskt inte. Men två saker vet jag och det är att jag är socialist och att så länge jag är en del av det som är Galago så kommer vi fortsätta kämpa. Galago behövs mer än någonsin som satirtidskrift. Vi behöver Pontus Lundkvist, Sara Granér, Liv Strömquist, Joakim Pirinen, David Liljemark, Sara Hansson, Fabian Göranson, Nanna Johansson och alla andra. De som hjälper oss att se ojämlikheterna i samhället och som kan förstora frågorna genom att omvandla dem till humor. Det är på allvar nu. Därför måste vi skratta ut dom jävlarna vare sig de är blå eller bruna.

Så länge Galago finns kvar kommer vi fortsätta blåsa borgarna om och om igen. Vi har ambitionen att vara ett föredöme för representanterna för de "kulturyttringar vars primära syfte är att chockera, uppröra och provocera" som Sverigedemokraterna vill stoppa.

Vi hoppas att ni vill haka på!

6 kommentarer:

 1. Jag vill haka på tills den dag jag dör

  SvaraRadera
 2. Visst är det förjävligt?

  SvaraRadera
 3. Ja man är golvad igen. Å ett jävla pissväder är det åxå.

  SvaraRadera
 4. Ja himlen blir mörkare samtidigt som sveriges framtidsusikter blir det...

  SvaraRadera