tisdag 7 september 2010

Frances 2 är i huset!


Joanna Hellgrens storslagna Frances-trilogi har nått 66,66%-märket i och med att Frances 2 häromdagen kom från tryck och finns att köpa, beställa, låna och stjäla i detta nu.

Och handlingen?
Frances börjar så sakteliga vänja sig vid sitt nya liv i staden dit hon fått flytta efter hennes fars död. I huset där Frances bor med sin faster Ada och sin farfar, möts tre historier. En ligger staplad i kartonger som en bok; det är grannen och Adas nyfunna kärlek Louise som har skrivit den. Som av en händelse är den besläktad med den andra historien, som börjar i en by vid havet där två unga människors liv vävs samman. Men det finns det inte längre någon som vet. Den tredje historien är vildast och störst. Den har ännu inte fått sin form, trots att den försöker där, i huvudet på Frances.

Del två i serien om Frances handlar om hennes unga och ofrivilliga föräldrar och om två flykter från familjer. Den handlar också om Frances och Ada som försöker förstå vad som har hänt, och om vad man gör när man ändå inte kan få veta svaret.

1 kommentar: