fredag 10 september 2010

Mässprogrammet är här!Just det, gott folk. Det är den där tiden på året igen. Hög, klar luft, gulnande löv och bokmässa i Göteborg. I år pågår Bok & Bibliotek från torsdagen den 23 september till söndagen den 26 september, och självfallet är hundranummersjubilerande Galago på plats.

Vår monter - gamla härliga A01:40 - kommer att stå redo, fylld med höstens nya böcker, gamla seriefavoriter samt årets kalendrar och affischer. Vårt allstar-team Björn, Clara, Johannes, Jouni, Mats och Petter kommer att packa era kassar, kränga asbilliga Galagoprenumerationer och ladda era mobiler. Nej, det där sista var en grotesk överdrift, men ni fattar. Sedan har vi förstås en massa tecknare på plats också, titta bara:

Galagos signeringsschema på Bokmässan 2010

Torsdag 23/9

14.00 Sara Granér & Liv Strömquist
15.00 Joanna Hellgren & David Nessle

Fredag 24/9

14.00 Jan Berglin & Mats Jonsson
15.00 Sara Granér & Joakim Pirinen

16.00 Åsa Grennvall & Sofia Olsson
17.00 Henrik Bromander & David Nessle
18.00 Simon Gärdenfors & Liv Strömquist

Lördag 25/9

13.00 Åsa Grennvall & Sofia Olsson
14.00 Joanna Hellgren & Joakim Pirinen
15.00 Jan Berglin & Mats Jonsson

16.00 Simon Gärdenfors & David Liljemark
17.00 Sara Granér & Liv Strömquist

Söndag 26/9

12.00 David Liljemark & Joakim Pirinen
13.00 Åsa Grennvall & David Nessle
14.00 Signerings-final med Sara Granér & Simon Gärdenfors & Joanna Hellgren & Mats Jonsson & Liv Strömquist


Galago-seminarier!Svinaktiga människor

Serieromanen Svinet är en genuint obehaglig bok om en grupp osympatiska människor som hjälplöst sitter fast i sina egna destruktiva mönster. Bokens författare Åsa Grennvall i ett samtal med kulturjournalisten Annina Rabe om Svinet och kvinnorna runt honom.
Söndag 26/9 kl 12:30Liv Strömquist, Sara Granér och Yvonne Hirdman

Varför älskar alla Raymond när Raymond hatar alla kvinnor? Vad är fem-minutersmetoden? Och varför har midnattssolen en sådan oförmåga att leverera? Svaren finns hos Liv Strömquist och Sara Granér, två framstående svenska satiriker som i år kommer med nya seriealbum. De jämför sina senaste verk Med vänlig hälsning och Prins Charles Känsla och talar om hur de arbetar med seriekonsten som verktyg för att belysa orättvisor i vårt samhälle. Moderator: Yvonne Hirdman, författare och professor i samtidshistoria.
Lördag 25/9 kl 16.00
Seminariekort erfordras

1 kommentar:

  1. Hej Galago! Jag har en bok där jag låter alla rita en sjöjungfru, den har vuxit till 230 sjöjungfrur och idag har den en blogg! Två av era, vad jag vet, är med: Sara Granér och Liv Strömqvist. Kanske blir fler! Så jag undrar om ni kan tänka er att länak mig? Har redan länkat er, och kan göra en "etikett" för er om ni vill, så som jag gjort med kartago.
    (förresten, hänger ni ihop med kartago eller kolik på nåt vis, eller är ni olika?)

    Ha det bra!
    http://sjojungfruboken.blogspot.com/

    SvaraRadera