söndag 11 december 2011

Frågor inför julen del 2

Nästa årssummerare är Nanna Johansson vars bok "Välkommen till din psykos" kommer i februari.


Årets bästa seriealbum?

Oj, det har varit så bisarrt många bra i år. Särskilt fäst är jag såklart vid mina kompisar och Tankesmedjan-kollegor Sara Hansson och Liv Strömquists album (Vi håller på med en viktig grej ochJa till Liv) men det känns alltid lite jävigt att lyfta fram sina vänner. Andra seriealbum jag tyckt mycket om under året är Pontus Lundkvists fantastiska Full sysselsättning, Joakim Pirinens Jävla svin, Lina Neidestams Maran, Mats Jonssons Mats kamp... Och det känns som att det varit nån mer också som jag inte kommer på på rak arm.

Årets bästa bok?

Hm. Jag kan inte längre skryta med att ha koll på ny skönlitteratur och kan inte heller komma på att jag läst en enda bok som släppts just i år (och om jag gjort det kan den inte ha satt så stort avtryck). Men om kriteriet bara är att jag ska ha läst boken i år så får det bli Game of Thrones-böckerna av George R.R. Martin, som jag håller på med just nu. De är så jefla bra och har fått mig att vid tjugofem års ålder upptäcka att jag faktiskt gillar fantasy.

Årets roligaste händelse?

Svinigt nog får det bli mina resor. I år har jag övertrasserat min koldioxidbudget med jag vet inte hur mycket, för jag har flugit till Frankrike, USA och Kroatien. Roligt för mig, mindre roligt för planeten.

Årets politiker?

Om årets politiker ska vara nån man gillar ser det mörkt ut, så jag tar den politiker jag stört mig mest på under året istället. Och det är (trumvirvel) Annie Lööf. Annie kombinerar det sämsta av två världar. Hon står för en glättig nyliberalism (med Thatcher som förebild!) och hon är dessutom en opersonlig och tråkig tantflicka. Jag trodde aldrig att nån skulle kunna få mig att sakna Maud Olofsson, men Annie Lööf har lyckats med det. Hon får Maud att framstå som en charmig och ofarlig liten toka.

Vad ser du fram emot 2012?

Nya säsonger av olika tv-serier, nästa Nancy Drew-dataspel samt att följa den amerikanska valrörelsen. På ett egocentriskt plan ser jag såklart också fram emot min nästa bok, Välkommen till din psykos som ska komma i februari, och att Riksteatern sätter upp en föreställning baserad på mina, Sara Granérs och Nina Hemmingssons serier. Vårens nyckelord är ångvält kommer den heta.

Ur Nanna Johanssons kommande bok "Välkommen till din psykos".

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar