måndag 29 november 2010

Kerubfesten, Kunskapskanalen och app-släppet



Allas vår Kolbeinn Karlsson hade i förrgår vernissage för sin utställning/massor av olika medier-happening Kerubfest på Teatergalleriet i Uppsala. Evenemanget pågår till den 1 januari 2011 och mer information finns här.


Mera kultur! Våra värderade tecknare Åsa Grennvall och Joanna Hellgren medverkar i tv-programmet "Tema: Framtidens berättande" som visas i SVT Kunskapskanalen måndagen den 29 november kl 19.30-21.00, med repris söndagen den 5 december kl 16.00-17.30. Övriga medverkande är bl.a. Maria Sveland, Pernilla Glaser, Solja Krapu och Mats Söderlund. Programledare: Johanna Koljonen. Programmet kommer även att vara tillgängligt på http://www.ur.se/play/

När vi ändå snackar UR Play, så finns även ett samtal om den rådande snedfördelningen i samhället där bland annat Galagos Johannes Klenell medverkar. Kolla här!


På tal om framtidens berättande så har väl ingen missat att Mats Jonssons Hey Princess finns som iPhone-app? All relevant, och för den delen irrelevant, information finns här.

tisdag 23 november 2010

I begynnelsen

I Galagos stora jubileumsnummer finns en artikel av medgrundaren Kerold Klang om tidskriftens ursprung och det samhälle ur vilket den föddes. Nu går den även att läsa i pdf-form på den andre medgrundarens Olle Bergs hemsida, med ett nytt, rikt bildmaterial. Klicka och ta en promenad i minnenas kvarter!

måndag 15 november 2010

Världsrevolutionen är här!



Som alla ideologiskt rättänkande människor vet, har David Nessle givit ut den stora, fina samlingsvolymen Den maskerade proggarens stora röda på det kända tokvänsterförlaget Galago.

I fredagens Gokväll recenserades Den maskerade Proggaren och kallades bland annat "enormt fyndig och välskriven" och "en perfekt julkapp". Se inslaget här. Det brakar loss 20 minuter in, men börja gärna titta lite tidigare så att ni inte missar Galagos kompis Magnus Carlson.

Boken har även recenserats i Sydsvenskan - titta här!

Som om inte boken vore nog kan man även göra en gruppresa till det forna östblocket och vandra i den maskerade proggarens fotspår! Resan äger rum 30 mars till 3 april 2011 och arrangeras av Herodotos resor. Man kan även läsa mer på David Nessles blogg.

tisdag 2 november 2010

Dotterbolaget gästredaktörar

Hej,

vi i den ordinarie Galagoredaktionen har slut på idéer. Vi är så himla nöjda med hur Galago nummer 100 blev och känner liksom att vi själva inte kan toppa det. Vi har därför bett våra vänner Dotterbolaget om hjälp med nya friska idéer. Nästa nummer gästredaktöras därför av just dem. Det känns hur kul och roligt som helst och som ett bra sätt för nya, bra idéer att komma in i ett gammalt Galagohuvud. Till nummer 102 är vi tillbaks igen och i nummer 103, lagom till 1:a maj, är det borgarblåsardags. Men tills desstackar vi Dotterbolaget och låter dem tala för sig själva:

Allkvinnskt upprop från Dotterbolaget:

Det feministiska serietecknarnätverket Dotterbolaget kommer att vara redaktörer för nästa Galagonummer. Det är snabba ryck! Om du vill skicka in material är det deadline den 8 november, och om du är intresserad, skriv gärna redan nu hur många sidor material du tror att du vill medverka med, så är det lättare för oss att planera. Vi tar gärna också emot krönikor/noveller.

Vi hoppas att inte behöva refusera något material, men tidningen är bara 100 sidor och vi vet inte hur mycket vi kommer att få in. Numret är kvinno- och transseparatistiskt.

Gör intresseanmälan eller skicka det du vill ha med (lågupplösta filer) till info@dotterbolaget.com så snart du bara kan!

Nu gör vi det bästa Galagonumret någonsin!

Puss och kram från Dotterbolaget