fredag 23 oktober 2009

Det är fredag och indiebattle på youtube

Alltså, om någon undrar så är det här vad vi lyssnar på under en helt vanlig fredagseftermiddag här på Galagoredaktionen. Det är helgpepp och det är ett febrilt fejkande av att vara tidigt tjugonånting i ålder.

Mats väljer:


Johannes svarar med:


Mots kontrar:


Johannes ger igen:


Mats biter ifrån:


Johannes kontrar med:


Och såhär fortsätter det i alla fall hela fredagen. Kom gärna med tips på fler gamla hits för oss föredettingar. Ikväll blir det Carmen!

torsdag 22 oktober 2009

A Mess at the Mass

I år blev Bokmässan i Göteborg ännu roligare än vanligt. Vi hade fler tecknare på plats, fler nya böcker, mer böckling, fler signeringar, levnadsgladare fest och mysigare monter än på många goda år, möjligen någonsin. En liten del av allt som hände fångades av Ordfronts mäss-terfotograf (förlåt, men vi var ju ändå i Göteborg) Anders Fredriksson. Stort tack till honom, tecknarna, den gravt excellenta monterpersonalen och alla som kom förbi montern och gjorde sin grej.













Galagos vackraste monter någonsin.














Clara och Johannes från Galago i samspråk
med Sara Granér och Marcus Ivarsson.
I förgrunden: kund.





















Kassan!















Färske Urhundenpristagaren Joakim Pirinen
signerar tillsammans med Liv Strömquist.















Kommerskollegium sammanträder.














Henrik Bromander läser ur sin nya bok
"Det händer här" i Ordfronts monter.














Signering med Simon "Hjärnan från Hjärup"
Gärdenfors och Joanna "Panik i Paris" Hellgren.














"Var är min sjufemma Jack Daniels och mitt
halvdussin vita handdukar?"
Kolbeinn Karlsson har visa invändningar mot mäss-ridern.















Lars Sjunnesson hade nyutgåvan av Åke Jävel i bagaget.














Benjamin Stengård tog inga fångar.














Ja, det ÄR Kolbeinn Karlsson och Lena Ackebo
som signerar ihop!














En gång om året förvandlas Mats Jonsson till
UTESÄLJAREN. I bakgrunden Jouni Peura.














Sara och Liv signerar.

Husfrid hyllad i Kulturnytt


Alison Bechdels Husfrid - internt på förlaget benämnd "kanske den bästa bok vi gett ut sedan Persepolis" - recenserades av Sofia Olsson i morgonens Kulturnytt tillsammans med Brombergs nyutgåva av den moderna klassikern Maus. Lyssna, lär, läs!

onsdag 21 oktober 2009

Spela Sjunnessonflipper


Fick den här länken av Lars på mailen. Klart en vill spela Lars Sjunnessons eget flipper. Ingen har väl missat att klassiska Åke Jävel kommit i nytryck hos oss. Köp den till exempel i Galagoshoppen.

tisdag 20 oktober 2009

Världens obehagligaste Youtubeklipp


Det har ju ett tag på nacken och de flesta har säkert sett det innan, men jäspalt vad det här är obehagligt.

söndag 18 oktober 2009

Gabrielle Bells serieblogg

Spana in Gabrielle Bells serieblogg Lucky. Det är på tok för länge sedan vi hade med något av Gabrielle i Galago nu.

fredag 16 oktober 2009

Ok, allt är lugnt. Höjdarn är här


Asså. Det är inte var dag man får möjlighet att avtäcka ett mästerverk, men här är det, omslaget till Kvarteret kolossen, Joakim Pirinens samlade verk, en liten baddare på sisådär 436 sidor som kommer från tryck inom kort. Hoppas ni gillar vad ni ser. Vi älskar det.

Henrik Bromander i Malmö


Liv Strömquist maliade detta til mig spm vi givetvis vill tipsa om:
Henrik Bromander pratar om sina politiska serier på Amalthea bokafé (Kristianstadsg. 41 c) imorgon, den 17/10, kl 15.00. Henriks serier "Proffsdemonstranten", "Husnegern" och "Chefen" är kända från Arbetaren, där de provocerat många, och gjort många lyckliga. Hör honom snacka om serierna och köp billig mat och fika!

onsdag 14 oktober 2009

Jeffrey Browns blandband

Spana in detta. Galagofavoriten Jeffrey Brown har satt ihop ett blandband för radiobloggen Inkstuds. Faktiskt ett oerhört behagligt soundtrack när en sitter alldeles ensam här på Galagoredax och massor för mig hyfsat ny musik.

På tal om framtiden!

Dunkla nyheter


Vill bara berätta att jag (Johannes) genom dagens telefonsamtal och möten numer befinner mig förflyttad in framtiden till 2012 och att jag från det perspektivet kan säga att de senaste två åren ser väldigt coola ut. Mer nyheter om detta följer under hösten.

tisdag 13 oktober 2009

Årets julklapp är här!

Nu är den äntligen i lager. Förra årets julkapp hette Tolv tröttsamma typer, årets heter Månadens Manshora och finns nu i handeln eller kan inhandlas lätt och ledigt i vår webshop. Vad sägs om en lättfotad man per månad? Klassiska Manshoror som Per Albin Hansson eller Paulo Coelho samsas i Liv Strömquists kalender över 2010. Ett riktigt måsteköp. Bara att slå till.

Nya Galago ja!


Det har kommit ett nytt helfab nummer av Galago precis lagom till mässan. Jag (Johannes) lyckades snickra ihop numret en månad för tidigt som en avslutning på fem veckor i trycklämningshelvetet innan bokmässan. Och jäsikens vad fint och nytt allt känns. Lite som att ha slagit in en vägg i lägenheten och vips så känns allt så mycket större. Och den här gången så är det på gränsen till större än livet. I numret medverkar bland annat Stina Johnson med Gula sidan, Joakim Pirinen med ett batteri med nya anagram och Sara Granér med socialrealistiska pyssel där man bland annat ska skapa världsfred eller ordning i innerstan. Man får jättegärna prenumerera på Galago till exempel genom vår hemsida, annars kan man alltid köpa nya numret på Pressbyrån eller där tidningar finns eller så. Hoppas ni gillar det.

Ett erkännande


Det finns en sak vi är så fruktansvärt dåliga på här på Galago och det är att fota våra egna happenings och evenemang. Till exempel så har vi inte en enda jäkla bild från Galagofesten på Bokmässan och då kom det ändå runt 400 besökare och vi hade fantastiskt kul. Om du vet med dig att du har bilder så skulle vi gärna lägga upp dem här. Om du även vet med dig att du gillar att både gå på Galagotillställningar och att fota så skulle vi säkert kunna få ihop en deal om gratis inträde och allt sånt där. Hur som helst. Hör av er till galago(kanelbulle)ordfront.se.

Ha det gott!

Sådärja

Nu är bloggen länkad från hemsidan. Vi får börja pyssla med layouten senare. Gamla Galagobloggen hittar ni här.

Vi bygger/börjar om

Vi har haft en inbyggd Galagoblogg på vår hemsida tidigare, men den var så krånglig att använda att vi i slutändan helt enkelt inte pallade att uppdatera den. Så nu gör vi en helt ny blogg och ser om det hjälper.